Perquè créixer en grup es més divertit que fer-ho sol.

 “Les capacitats cognitives poden i han de millorar a través de les experiències i la pràctica, i és aquí on entren el que coneixem com a estimulació cognitiva.”

Les habilitats cognitives son aquelles capacitats (com l’atenció o la memòria) que permeten al nen i a l’adult a raonar, entendre i aprendre. Gairebé tots els nens, neixen amb les aptituds necessàries per a desenvolupar les seves capacitats de conèixer, aprendre i entendre que s’hauran de perfeccionar  al llarg de la seva vida. Aquestes capacitats son les que presentem a continuació:

  • Praxis
  • Orientació espai-temporal
  • Atenció
  • Percepció
  • Llenguatge
  • Memòria
  • Raonament
  • Funcions executives.

Totes aquestes capacitats permetran al nen adaptar-se al seu entorn, per a que pugui donar resposta a les exigències del dia a dia, i treure’n un aprenentatge que els permetrà afrontar noves situacions de forma més ràpida i eficient.

Les competències cognitives i d’aprenentatge poden i han de millorar a través de les experiències i la pràctica. Podem afavorir en el procés natural del nen,  mitjançant un seguit de jocs i activitats, és aquí on entren el que coneixem com a estimulació cognitiva.

 L’estimulació cognitiva és un conjunt de tècniques, estratègies i recursos que ajuden a millorar totes aquestes capacitats i funcions mitjançant activitats lúdiques i motivadores a més de situacions quotidianes. A través d’un programa d’estimulació cognitiva podem activar, estimular i entrenar determinades capacitats cognitives de manera adequada i sistemàtica, per tal de desenvolupar-les fins a esdevenir una habilitat i/o hàbit.

Perquè treballar-ho amb nens?

En edats primerenques, el nen té més plasticitat cerebral, vol dir que es més manejable. El seu funcionament cerebral té mes facilitat per a desenvolupar-se i adquirir nous aprenentatges i coneixements, i així ampliar el seu ventall de possibilitats per perfeccionar el seu funcionament i adquirir noves competències, i tot això d’una manera més ràpida i favorable.

 Així que el nen millori i perfeccioni les seves capacitats i habilitats, no només dependrà del fet de créixer, si no també de la pràctica i l’entrenament que fem d’aquestes, en una etapa del desenvolupament del nen, on inicia una etapa de canvis que determinaran el seu desenvolupament en tots els àmbits i contextos on participa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: